De definitieve versie van het Referentie Grootboek Schema (RGS) 3.1 met de branche-uitbreiding voor de Woningcorporaties is beschikbaar. En nu?

Bezoek rgs-wonen.nl en ontdek de mogelijkheden. Maak gebruik van de informatie uit de kennisbank of kies uit de diensten die worden aangeboden.

Want het wordt pas leuk als je er mee aan de slag gaat. RGS-wonen helpt woningcorporaties graag in hun volgende stap met RGS. Bijvoorbeeld voor een eerste kennismaking met dit gestandaardiseerde rekeningschema of bij het inrichten en toepassen van RGS binnen de corporatie.

RGS-wonen combineert diepgaande kennis, ervaring van financiële processen en verantwoordingsinformatie bij woningcorporaties met inhoudelijke kennis van RGS en SBR. Ook werken wij samen met partners uit het RGS netwerk en het SBR programma om de sector optimaal te bedienen.

Kennisbank en service

Naast het belangrijke www.referentiegrootboekschema.nl biedt de website van RGS-wonen extra informatie specifiek verzameld voor woningcorporaties. Vind deze informatie in de snelgroeiende kennisbank, veel gestelde vragen, publicaties en interviews. Ook de meest actuele versie van het Referentie GrootboekSchema en de implementatiehandleiding welke met Aedes is opgesteld staan op de website.

Behoefte aan meer persoonlijke begeleiding? Via rgs-wonen.nl worden verschillende diensten aangeboden om actief met RGS aan de slag te gaan. Op verschillende niveaus en aangepast aan de behoefte van de corporatie.

  • Introductie workshop
  • RGS mappen aan het eigen rekeningschema
  • Rapportages of een dashboard
  • Continue ondersteuning met een service abonnement

Drijvende kracht achter RGS-wonen

Aad van Mil is de hoofdauteur van het RGS voor de woningcorporaties. Hij heeft als drijvende kracht samen met Aedes in een bijzondere ketensamenwerking het RGS-wonen rekeningschema tot stand gebracht. Door intensief samen te werken met alle stakeholders is er in korte tijd een zeer complete uitbreiding voor woningcorporaties verzorgt binnen de Nederlandse RGS. Hij is reeds bekend als vraagbaak en steunpilaar voor RGS. Nu is het tijd om ook actief naar buiten te treden. Hij helpt de sector bij het toepassen van RGS en daadwerkelijk te profiteren van de voordelen.